Personbil

Personbil B-körkort

PERSONBIL – BILKÖRKORT

Börja med att ansöka om ett körkortstillstånd
Här kan du ansöka transportstyrelsen.se

OBS! När du köper paket via vår e-handel så kan du välja om du vill ta körkort för automat eller manuell.

För att ta ditt körkort så måste du vara både teoretiskt och praktiskt förberedd. Vi anpassar din utbildning efter dina önskemål. Berätta gärna för oss då du kommer om du har särskilda behov så kan vi lättare göra en bra plan för dig. När du skriver in dig hos oss får du en länk till vår elevcentral. Där kan du jobba med teorin samt boka in körtider.

Om du har läs och skrivsvårigheter så har vi bra hjälpmedel att erbjuda. Vi kan hjälpa dig att ansöka om förlängd provtid eller muntligt prov hos Trafikverket. För att ansöka klicka Trafikverket.se Den praktiska utbildningen består av 15 moment med olika delmål. Dessa följer Transportstyrelsens krav på utbildning.

Det finns två obligatoriska moment, risk 1 (teoretisk) risk 2 (praktisk) som måste vara godkända innan du kan skriva ditt teoriprov. Den teoretiska kan du göra här hos oss på Trafikskolan och risk 2 bok.

NÄR KAN MAN BOKA PROV?

Teoriprovet bokas alltid först. Du måste ha fyllt 18 år för att få skriva detta. Om vi ska hjälpa dig att boka teoriprov så vill vi att alla delar i teorin är godkända. Har du inte fyllt 18 år när du bokar ditt kunskapsprov så måste avgiften vara betald före du ska skriva. Om inte så avbokas provet automatiskt.

Körprovet bokas i samråd med din lärare när dina 15 moment är godkända. Från 1 mars 2020 måste ditt teoriprov vara godkänt för att du ska få göra ditt körprov. Tänk därför på att det är viktigt att inte boka dina prov för nära varandra. Om ditt teoriprov inte blir godkänt så måste avbokningen av körprovet göras senast 24 timmar innan för att inte bli debiterad.
OBS! Körprovet avbokas inte automatiskt, detta måste du göra själv.

Via htc.nu kan du läsa mer om krav och hur utbildningen för risk 2 är upplagd.